طلبه بابرکتی باشیم...
عجب عمر با برکتی …
فلانی دستش با برکت است …
چه غذای بابرکتی! خدا زیاد کند…
هیچ فکر کرده اید که برکت یعنی چه ؟
قرآن می گوید آنچه نزد شماست - وبا شما گره خورده بی برکت و- فانی است وآنچه نزد خداست - وبا او پیوند خورده با برکت و - باقی است.
حکایت آن قربانی پیامبر را که شنیده اید از همسرش پرسید با گوشت قربانی چه کردید ؟ گفت همه را دادیم فقیر وتمام شد ، فقط یک رانش برای خودمان ماند. حضرت فرمود: همه اش ماند ، فقط یک رانش تمام شد واز بین رفت!
در تعبیر دیگری برکت یعنی بهره برداری کم ار امکانات ، سود دهی زیاد به مردم. همچون امیر المومنین علی (ع) که سهمش از دنیا قرص نانی بود یا کهنه پیراهنی ! اما سودش برای مردم بی حد وحصر.
شاید هم مقصود فراوانی وماندگاری نعمت است که هرسو بنگری خوان نعمت گسترده باشد.
به این مثال اندکی توجه کنید: گوسفند سالی یک بار می زاید ؛ سالی یک بره. سگ سالی دوبار می زاید ؛ هربار هفت توله . یعنی چهاده به یک! اما شما در بیابان ها ومراتع گله گله گوسفند می بینید یا گله گله سگ؟
می گویید گوسفند ، اما چرا؟ چون خداوند در گوسفند برکت قرار داده ، در سگ قرار نداده است.دوست دارید بشمارم برخی از اسباب برکت را؟ صله رحم، میانه روی، نظافت، ازدواج، مشورت با خردمندان ، عیادت بیمار ، آسان گیری در دادوستد ، غذا خوردن دسته جمعی ، اطعام دیگران و…
پس برکت از آن خداست واوست که باید ببخشد وعطا کند . به پیامبر برکت کوثر را عطا کرد ، تمام سادات عالم از آن سرچشمه اند . دشمن اورا نیز ابتر قرار داد ، احدی از نسل او باقی نیست…
ماهنامه حاشیه