تریبون آزاد شیوه های تبلیغ و جذب حداکثری به دین
بر اساس این گزارش طلاب در این برنامه گفتگو محور، ایده ها و نقطه نظرات خود را پیرامون شیوه های تبلیغ با رویکرد جذب حداکثری به دین مطرح کرده و به بحث و تبادل نظر در این باره پرداختند.
بنابر این گزارش، یکی از طلاب روش نبی مکرم اسلام(ص) در تبلیغ دین را بر مبنای جذب حداکثری عنوان کرده و تنها راه کار موثر در این شیوه را اخلاق مداری خواند.
وی با بیان اینکه، پیامبر اکرم(ص)، از طریق خلق و خوی عظیم، دلهای مردم را فتح می نمود، اظهار داشت که ما در تبلیغ دین، باید ابتدا دنبال فتح دل باشیم و با بهره گیری از اخلاق حسنه اسلامی، با اصلاح دلها، احیاگر تفکر و اندیشه در مردم باشیم. چرا که همواره در جذب عامه مردم، اخلاقیات موثرتراز استدلالهای عقلانی واقع می شود.
از دیگر نقطه نظرات مطرح در این تریبون، بحث خودسازی، دگر سازی و جامعه سازی بود به این صورت که یک مبلغ دینی، ابتدا باید وجود خود را از آلودگی ها تطهیر کند و قدم در مسیر خودسازی بگذارد و سپس با توام با قرار گرفتن در این مسیر، به دگر سازی اقدام نمایند. چرا که اگر فرد در تمام عمر نیز بکوشد بخاطر گستردگی دامنه خودسازی، از دگر سازی غافل خواهد شد، از اینروست که این دو باید در پرتو یکدیگر و توأمان انجام گیرد تا منجر به جامعه سازی اسلامی گردد.
یکی دیگر از طلاب، به بحث پیرامون افراط و تفریط در رفتار و منش طلبگی اشاره داشته و عنوان کرد که منش یک طلبه از روی افراط باعث دین زدگی و سخت گیری به مردم می شود و مانع از انجام سیر اعتدالی دین می گردد و منش تفریطی نیز موجب بدبینی و بی اعتمادی مردم به این قشر می شود از این رو طلبه ها باید با اتخاذ روش عادلانه سبک زندگی یک مسلمان راستین از این دو آسیب به جد، دوری کنند.
یکی از طلبه ها نیز به این مهم اشاره کرد که، یکی از آسیب های جدی تبلیغ در جامعه امروزی ما، دور ماندن برخی مبلغین از تغییر سبک های جامعه است بدین معنا که یک طلبه باید با حضور در بین مردم و بررسی، اوضاع جامعه اولاّبه مخاطب شناسی بپردازد تا بتواند با آگاهی از موضوعات مورد مواجه به مخاطبان و متناسب با شرایط آنان تبلیغ کند و دوم اینکه با مطالعه زیاد، همواره با اطلاعات بروز و مجهزی که در اسلام همواره حیات بخش موجود است، در متن مردم و عرصه تبلیغ وارد شود.
گفتنی است استاد داور سرکار خانم شیخ محمدی، معاون پژوهش این واحد نیز در جمع بندی مباحث ارائه شده پرداخته و خواستار دغدغه مندی برای ورود به عرصه های تبلیغی ، توجه به علم آموزی و مطالعه دقیق دروس، عمل خالصانه و توجه به تهذیب نفس و زندگی در مدار اخلاق حسنه اسلامی در بین طلاب شد تا طلبه های خواهر نیز بتوانند با تغییر در دیدگاه مردم برای گرایش به سبک زندگی اسلامی و جذب حداکثری به دین اقدامات تأثیر گذاری در جامعه داشته باشند.