کرسی آزاد اندیشی «رعایت شئون طلبگی مشکل ساز یا مشکل گشا؟!!!»
مدرسه علمیه خدیجه کبری (س) به منظور تبیین صحیح مسئله پوشش در میان طلاب، اقدام به برگزاری کرسی آزاد-اندیشی در تاریخ 21 اردیبهشت ماه 95 با عنوان «رعایت شئون طلبگی مشکل ساز یا مشکل گشا» نمود.
این کرسی که به مدل طلبه با طلبه برگزار شد با ارائه بحث توسط سرکار خانم زهر علمی فرد، از اساتید باسابقه حوزه های علمیه خواهران، به عنوان استاد ارائه کننده بحث آغاز شد. ایشان بحث را با تعریف صحیح از شئون طلبگی آغاز نموده و بیان داشتند: شئون طلبگی مجموعه پوشش ،رفتار و گفتاری است که مناسب با جایگاه روحانیت و مبلغان دینی است . این شئون توسط جامعه روحانیت تعریف و تبیین می شود . هر طلبه موظف به رعایت این شئون در تمام موقعیت ها ، مکان ها و زمان ها می باشد. از سوی دیگر ، در رابطه با پوشش و نوع آن، آیات و احادیث فراوانی وجود دارد که تمام ابعاد آنرا به صورت واضح و مشخص بیان نموده است. پوشش رایج در بین طلاب برگرفته از پوشش حضرت زهرا (علیها سلام ) می باشد .
ایشان در ادامه به بیان شاخص های شئون طلبه اشاره نموده و عنوان کردند: رنگ های تیره و لباسی که تنگ یا کوتاه نباشد می تواند جز بهترین گزینه باشد چرا که جلب توجه نمی کند . همچنین ، طلاب با رعایت این حدود در پوشش زمینه ایی را در سطح جامعه فراهم می نمایند تا افراد حد شرعی پوشش را رعایت نمایند؛ چرا که طلبه الگوی سایر افراد است. اما حال این سوال مطرح است که این نحو از پوشش با شاخصه هایی که بیان شد، برای طلاب مشکل ساز است یا زمینه حل مشکلات ومعضلات را فراهم می نماید؟
در ادامه طلاب موافق و مخالف در جهت پاسخ به سوال مورد نظر، به بیان نظرات خود پرداخته و دلایل خود را ارائه نمودند.
طلاب موافق به نقش الگویی طلبه در جامعه اشاره داشته و عنوان کردند: طلاب به خاطر داشتن عنوان طلبگی و الگو بودن در جامعه موظفند در تمامی مکان ها و زمان ها از جمله حوزه ،خانواده ،اجتماع تمامی شئون طلبگی را رعایت کنند.
طلاب مخالف اما، به شرایط موجود در اجتماع اشاره کرده و عنوان داشتند: طلاب لازم نیست در همه جا مقید به رعایت این شئون باشند و باید موقعیت و شرایط محیطی مختلف را سنجیده و با رعایت حد شرعی پوشش ،پوشش مناسب با آن جمع را داشته باشند .
در انتها جمع بندی نسبت به نظرات هر دو گروه توسط استاد داور انجام گرفت و عنوان شد: طلبگی و عنوان سربازی امام زمان (عج ) دقت عمل بیشتری را می طلبد . طلبه ها در حوزه به خاطر رعایت حال سایر طلاب و برهم نزدن تمرکز آنها در محیط آموزشی مثل هر محیط آموزشی دیگر موظف به رعایت مقررات مربوطه می باشند . در خارج از حوزه هر طلبه در عین رعایت شان و جایگاه خانوادگی باید سادگی و متانت طلبگی را نیز رعایت کند . انتخاب یونیفرم برای طلبه ای که خود باید مصادیق را برای افراد جامعه مشخص کند صحیح نیست . رعایت شئون طلبگی منافاتی با پوشیدن رنگهایی غیر از مشکی ندارد و در انتخاب رنگ عدم جلب توجه و زننده نبودن باید لحاظ شود تعیین مصادیق آن به عهده خود طلبه می باشد .
در نهایت نیز به سوالات طلاب در این زمینه پاسخ داده شد.