این داستان را نخوانید
«این داستان را نخوانید»، مجموعه داستانهای معناگرا از کامران سحرخیز است. داستانهایی که وقتی آن را میخوانید، سرگرم نمیشوید؛ بلکه عمیقاً به فکر فرو میروید تا هدف نویسنده را از بیان آن بفهمید.
کامران سحرخیز، در این داستانها، یک هدف را دنبال میکند و آن فریاد کشیدن بر جهل و حماقت است. جهل در برابر ظلم جاری و سکوت در برابر آن؛ امّا او در هر داستان ادبیاتی خاص و متفاوت برای بیان این فریاد واحد به کار گرفته است. او در داستان «شلغم خوران» با ادبیاتی به ظاهر کهنه و در محتوا نو مینویسد:
ماهی بگذشت و سلطان پر هیمنه روز به روز رنجورتر شدند و درد و الم بیشتر. سلطان تحمّل ننموده، احکمالحکما و حکیم خلف بن عبباس را به جلاد سپردند. رئوس لعین آن دو خیانتپیشه، سالی، بر دروازهی باختری شهر بماند. سلطان فرمودند که در تمامی بلاد جار بزنند که اگر طبیبی بتواند بیماری سلطان را معالجت کند، سلطان دخت گرامیاش، بانوبیگم، را بدون خواهد داد و دو کرور سکّهی طلا بدو خواهد بخشید. طبیبان بسیاری گرد آمدند و معالجتها نمودند؛ امّا مؤثّر واقع نشد. تا روزی (بایست ذکر کنم که آدینه روزی بود از سال هفدهم سلطنت سلطان، سیچقان ئیل، که آن واقعهی مبارک به وقوع پیوست و از آن پس مردمان این روز را همچون نوروز دانند و همی شادیها کنند) روستاییای بیامد و گفت: «من توانم سلطان را معالجت کنم.»
سلطان فرمودند: «تمامی حکما درمانده گشته اند. تو روستایی چه سان میتوانی ما را معاجلت کنی؟»
روستایی گفت: «دولت سلطان پاینده باد. آن همه حکیم معالجت کردند، سودمند نیفتاد. بگذارید این روستایی معالجت خود بنماید.»
سلطان فرمودند: «اجازت میدهیم. معالجت تو چگونه است؟»
روستایی گفت: «امر کنید یک جوال شلغم بیاورند.»
سلطان در نهایت درد، قهقهه سر داده، فرمودند: «مردک! شلغم را میخواهی چه کار کنی؟»
روستایی گفت: «بایست هفت روز، هر روز، ده دانه شلغم نوش جان نمایید تا صحّت حاصل آید.»
الغرض سلطان بیشهی هیجا، هفت روز، هر روز، ده دانه شلغم نوش جان نمودند. شامگاه هفتمین روز صحّت حاصل آمد و سلطان از درد و الم رهایی یافتند…
او در داستان «هزار و سیصد و چهل و سومین دوست» با عباراتی متفاوت چنین داستانی مینویسد:
آقای انسان دوست دیروز برای هزار و سیصد و چهل و سومین دوستش نوشت:
فردا ساعت پنج بیصبرانه منتظر دیدنت هستم؛ دیر بیا.
در ضمن قبل از آمدن دوش بگیرد.
ارادتمند - انسان دوست تو.
انتشارات سوره مهر چاپ دوم این کتاب را در سال 1387 به قیمت 900 تومان منتشر کرده است.
واکنش خواننده پس از پایان کتاب: براستی هم برخی داستانها را نباید خواند؛ شاید به خاطر اینکه داستان نیستند و شاید به این خاطر که ناخواندنیاند…
استراتژی انتظار
استراتژی انتظار که از پرفروشترین و محبوبترین کتابهای اسماعیل شفیعی سروستانی است توسط انتشارات موعود عصر(عج) به چاپ رسیده است.
«استراتژی انتظار» کتابی است که راهکارهای مهمّ فردی و اجتماعی را برای رسیدن به دولت کریمه را بیان میکند. خط به خط این کتاب، برگرفته از «اصول انتظار» است که در روایات اسلامی بیان شده. به عبارت دیگر، استاد سروستانی در این کتاب، انتظار را همچون یک استراتژی دیده است که میتواند بدنهی فکری افراد جامعه را تغییر دهد و بدین ترتیب، ادبیاتی جدید در میان آنها جایگیر کند که بر اساس آن، تمدّنی نو، اسلامی و پوینده به سمت امام زمان(عج) برکشیده شود.
در بخشی از این کتاب تشبیهی خواندنی درباره ی انقلاب اسلامی ایران به کار رفته است. در این بخش آمده:
سفینه ی انقلاب اسلامی، با منبع سوخت نخست، از مدار سال پنجاه و هفت گذشت؛ امّا تاخیر در رسیدن منبع انرژی، موجب شد تا برای چندی سفینه، در انتظار و التهاب بماند.
منبع سوخت دوم، یعنی جنگ، این سفینه را از مدار شصت و هشت نیز گذراند. هشت سال نبرد با دشمن، میدان بارور شدن و ظهور ادب دینی را فراهم آورد و موجب شد تا جمع کثیری از جوانان این مرز و بوم، در فضایی خارج از همه ی آلودگی های شهری متاثر از ادب غربی، خود را مهیا کنند و سیر و سلوک در عالم دینی را تجربه کنند…
پایان سال های پر التهاب جنگ، باب این مدرسه ی بزرگ را بست. از این زمان، سفینه ی انقلاب، در کشاکش تمنای دو گروه، در جای خود ایستاد: جمعیتی که میل به ارتقای آن را تا آخرین مدار معهود داشتند و جمعیتی که با ترسیم ویژگی ها و بر شمردن مواهب عالم غربی، گاه به اسم دین و انقلاب، برای افول آن تلاش میکردند…
این اثر را میتوانید از طریق سایت یاران شاپ تهیه کنید و یا برای خرید آن با 88941235-021 تماس بگیرید.
راز فروپاشی فرهنگها و تمدّنها
برای آنکه قدر و ارزش کتاب «راز فروپاشی فرهنگها و تمدّنها» دانسته شود، خوب است این را بگوییم که یکی از دغدغههای اصلی فلاسفهی تاریخ در قرنهای مختلف این بوده است که راهی کشف کنند تا قوم یا حکومتی را جاودانه و برقرار سازند. بدین ترتیب، برخی از فلاسفهی تاریخ، اقتصاد را عامل ماندگاری حکومت دانستند و برخی قدرت را و برخی راه های دیگری را پیشنهاد دادند و بر اساس آن مبانی، مکاتب مختلف فکری و سیاسی، همچون سوسیالیسم، کمونیسم و… ایجاد شده؛ امّا چنانچه از اوضاع پربحران جهان، میتوان دید، این راهکارها همگی باطل و بیفایده بوده است.
استاد اسماعیل شفیعی سروستانی در کتاب «راز فرپاشی فرهنگها و تمدّنها»، با بهرهگیری از خود تاریخ و سنّتهای جاری در آن، با نگاهی فرهنگی راهکاری نو برای ماندگاری افراد، دولتها و حکومتها پیشنهاد کرده و بعد از آن با استنادات قرآنی و روایی، مورد تأیید بودن آن را توسط خداوند متعال و اهل بیت(ع) اثبات نموده است.
در سرفصلهای این کتاب میخوانیم:
- فلاسفه تاریخ سر در پی حکمت تاریخ
- سنّتهای جاری در تاریخ
- راز فروپاشی
- فایده تاریخ نزد مورّخان سنّتی
- تاریخ و تذکّر
- تکرار تاریخ
- سنّتهای ثابت و تبدیل ناپذیر خداوندی
- فراز و فرود دولتها و تمدّنها
- هر دولتی و تمدّنی اجلی دارد
- هر دولتی و تمدّنی امامی دارد
- پرستش ذاتی وجود آدمی
- بدلسازی شیطان
- ایمان تاریخ گذشته
- عوامل هلاکت اقوام از منظر قرآن
این اثر را مؤسّسهی موعود عصر(عج) برای نخستین بار در سال 1395 منتشر کرده است. برای تهیهی اثر میتوانید به سایت یاران شاپ www.yaranshop.ir یا شماره تلفن 88941235-021 مراجعه فرمایید.
واکنش خواننده پس از پایان کتاب: در میابید حکومت «مانا» کدام است و همچنین به تکاپو میافتید که عوامل دوام و ماندگاری را در خود ایجاد و تقویت کنید؛ ان شاء الله.