پای درس حاج آقا ماندگاری...
نخستین بخش تبلیغ ، تعلیمات است . در تبلیغ تعلیمات لازم داریم ؛ چون تبلیغ یک علم است ، علم بیان . باید معارف دین را بشناسیم غ آن هم نه شناخت کلی. ما به طور کلی می گوییم دین گفته عادل ومنصف باشید ، باتقوا وبا خدا باشید . اما باید شناخت های جزئی ارائه کنیم . مبلغ باید قدرت استنباط واجتهاد داشته باشد ؛ نه اجتهاد فقهی ، اجتهاد تبلیغی.
مبلغ باید به این نکته ها برسد . اوبه یک شهر می رود وصدها معزل فردی، خانوادگی واجتماعی می بیند. اگر بخواهد با کلی گویی با این معزلات روبرو شود ، به درد نمی خورد. اینکه بگوییم مردم باحیا باشید ، به درد نمی خورد. حیا را باید در روابط خانوادگی ، اجتماعی واقتصادی نشان داد.
دومین بخش تبلیغ ، تمرینات است. تبلیغ علاوه بر اینکه علم است ، مهارت هم هست.این مهارت تمرین می خواهد؛ فقط با دانستن نمی توان کار کرد.
سومین بخش تبلیغ ، تزئینات است. چون تبلیغ هنر است ، تزئین هم می خواهد .سلیقه هنرمندانه ای می خواهد که انسان در سه دقیقه بتواند مخاطب را مجاب کند. یکی از چیزهایی که در عرصه رسانه کم داریم ، مبلغان سه دقیقه ای است.
بخش چهارم تبلیغ ، توفیقات است. چون مبلغ می خواهد از طرف خدا حرف بزند؛ اگر به خدا وصل نباشد ، باید فیلم بازی کند . اینها آموزش وتربیت می خواهد.
پیغمبر واهل بیت (ع) وقتی به یک نفر می رسیدند ، می گفتند رکن ایمان صبر است. به یکی می گفتند رکن ایمان یقین است .به یکی دیگر می گفتند رکن ایمان خوف ورجا است. به مصداق نگاه می کردند. به قول امروزی ها، طبیب به مزاج نگاه می کند.
ماهنامه حاشیه / شماره 2