پای درس آیت الله شاه آبادی :
شغل دیگر غیر از طلبگی نان شما را زیاد نمیکند
آیت الله شیخ نصرالله شاهآبادی در درس اخلاق خود که در مدرسه عالی فیضیه برگزار شد، گفت: غیر از معصوم کسی نمیتواند ادعا کند که توانسته است حریم الهی و حریم معصومین(ع) را حفظ کند، خداوند تبارک این مرتبه را از غیر معصوم(ع) طلب نکرده و مراجع در رسالههایشان هم همین مرتبه را در نظر دارند.
وی افزود: از این رو وقتی میگویند عادل، منظور این نیست که اصلاً گناه نکرده است، کسی نمیتواند ادعا کند که با اوامر الهی مخالفت نکرده است.
انسان اگر توانست برابر خواسته مادر طبیعت بایستد روح او تقویت میشود
آیتالله شاهآبادی اظهار داشت: طبیعت نوعاً مخالف با شریعت است، چون قدرت طبیعت زیاد است، شاید ۱۵ هزار سال از زمانی که انسان به زمین آمده گذشته است، در این مدت ۱۲۴ هزار پیامبر آمدهاند اما نتوانستند همه بشریت را به مسیر هدایت راهنمایی کنند.
وی خاطر نشان کرد: چرا علاقه انسان به مادر بیشتر از پدر است، چون مادر است که احتیاجات حیاتی او را فراهم کرده است، اُنس به مادر طبیعت هم مثل انس با مادر طبیعی است، انسان اگر توانست برابر خواسته مادر طبیعت بایستد روح او تقویت میشود.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به آیه شریفه وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْو ابراز داشت: این مسیر طبیعت است، اول بازیچه است،یک روز عروسک بازی، یک روز گردو بازی و یک روز فوتبال بازی میکند.
وی با انتقاد از کم کاری برای ورزش روح ، گفت: هر وقت تلویزیون را روشن میکنیم، ورزش طبیعت است، اگر در فوتبال اتفاقی بیفتد ببینید چه جمعیتی به صحنه میآید اما اگر دانشمندی افتخار، کسب کند نهایتاً یک گل میاندازند دور گردنش، چون بشر نوکر طبیعت است.
آیتالله شاهآبادی ادامه داد: اگر عالم عارفی از دنیا برود مراسمش با شکوه برگزار میشود، این یا از خوشحالی طبیعت است یا انسان مقداری از طبیعت فاصله گرفته است.
وی اظهار داشت: فطرت خداپرستی نمیگوید نخور، میگوید بخور اما به مقدار نیاز، طبیعت میگوید من میخواهم چون همجنسهایم باشم،اما فطرت میگوید من باید جلوی تو را بگیرم.
این استاد اخلاق حوزه گفت: با اشاره به اینکه آزادی در دنیا به معنای این است که انسان همچون حیوانات بدون قید باشد گفت: زمانی مرا برای معالجه به اروپا بردند دیدم اروپا یک باغ وحش منظم است، گرگ هست، گوسفند هم هست، شاید به هم کاری نداشته باشند اما معلوم نیست با خود چه میکنند، به سوی انسانیت هم نمیروند.
آیتالله شاهآبادی علت مخالفت با انبیاء و اولیا و روحانیت را چنین عنوان کرد: چون آنها را مزاحم خود میدیدند،میگفتند این کار را نکن، این را نگو ، با اینکه انبیاء گفتند آمدیم تا به عنوان دوست، خدمتگزار بدون اجر و مزد، به شما درس هدایت و سعادت بدهیم«لا اسئلکم علیه من اجر»، اما چون خواسته های طبیعت قویتر است مردم پیامبران را مسخره کردند، کشتند و سنگسار کردند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: انسان من است و تن، اگر چه به اشتباه تن را من مینامد لکن در اصل همان من است یعنی روح، انسان باید از بسیاری خواستههای طبیعت صرف نظر کند تا به خواستههای«من» یعنی روح برسد.
آیتالله شاهآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به نکاتی برای ازدیاد رزق طلاب اشاره کرد و اظهار داشت: شغل دیگر غیر از طلبگی نان شما را زیاد نمیکند، اگر میخواهید نان شما زیاد شود هر وقت وارد خانه شدید اگر کسی در خانه بود، بلند سلام کنید، سپس سوره اخلاص را بخوانید، و اگر وارد خانه شدید، کسی در خانه نبود به این صورت سلام کنید «السلام علینا و علی عباد الله الصالحین» بعد هم توحید را بخوانید این رزق را زیاد میکند.
وی خاطر نشان کرد: یک مقداری جنبه روحانیتمان را تقویت کنیم، مگر امام صادق نفرمود«من یقین دارم روزی من را کسی دیگر نمیخورد» پس چرا ما که تابع امام صادقیم این را قبول نکردیم، ما مدعی روحانیت هستیم، لباسمان هم داد میزند، اما متأسفانه حقیقت سخن امام صادق(ع) را لمس نکردیم.
این استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه، وظیفه ما خواندن درس و مهیا شدن برای تبلیغ است افزود: قبا را بلند گرفتند و نعلین پای ما طلبهها کردند، یعنی این که طلبه باید صبور باشد چون در این لباس نمیشود با شتاب حرکت کرد.
وی با اشاره به آیه«الیس الله بکاف عبده» در پایان گفت: خدا این کارخانه را خلق کرده و میداند نقصش کجاست، خداوند میگوید من تو را عزیز خلق کردم مایحتاج تو را قبل از تولد تو فراهم کردم، چرا سراغ خودم نمیآیی، تو را خلق کردم محبت تو را در دل دیگران انداختم حالا در خانه دیگری رفته و آبروی من را میبری، یک عمر است هرچه داری از من است، چرا در خانه دیگری گدایی میکنی.