نگرشی به نقش تبلیغی حضرت زینب(س)
حوزه علمیه الزهرا(س) شهر هیدج، روز یکشنبه ،مورخ 5/2/95، مصادف باسالروز وفات عقیله بنی هاشم (س) نشستی را با شرکت طلاب و حضور استاد محترم حوزه و دانشگاه حجت الاسلام و المسلمین مهدی تقی لو با عنوان «نگرشی به نقش تبلیغی حضرت زینب (س)» برگزار کرد.
حجت الاسلام والمسلمین تقی لو در ابتدا مسائلی را در مورد ضرورت دین مطرح کردند. ایشان ابراز داشتند :ضرورت دین یکی از مسائل مهم فلسفه دین است که در کتب کلامی، متکلمین، حکما و… هر کدام به نحوی به این مسئله پرداختند.
استاد حوزه و دانشگاه، بیان داشتند: هر موجودی طالب کمال است و در بین موجودات تنها موجودی که کما ل خود را بر اساس اختیار به دست می آورد انسان است. انسان برای اینکه به کمال برسد باید خود شناسی داشته باشد و نسبت به جهان دیگر نیز آگاهی داشته باشد. ما ابزاری را برای شناخت نداریم بلکه این خالق است که نیازهای ما را تشخیص وبه آنها برنامه می دهد. اگر بخواهیم انسانی زندگی کنیم نیازمند انتخابیم وبرای رسیدن به انتخاب نیازمند شناختیم و لازمه این شناخت راهی است که به جز وحی میسر نمی شود. ما اگر دین را از زندگی حذف کنیم دیگر زندگی انسانی نخواهیم داشت.
ایشان ادامه دادند: حوزه متولی ضروریترین امر بشری است و به نحوی در مهندسی عالم نقش دارد. در جامعه هر بخشی وظیفه ای دارد اما آن چیزی که انسانیت، انسان به آن وابسته است به حوزه سپرده شده است. با توجه به این مسئله، بشر امروز فطرتا به دنبال معنویت است و ظهور عرفانهای کاذب بیانگر این مسئله است.
حجت الاسلام والمسلمین تقی لو با اشاره به انواع معنویت بیان داشت: بهترین نوع معنویت، زلالترین نوع آن و تنهاترین نوع معنویت که می تواند پاسخگوی نیاز بشری باشد، معنویتی است که از اهل بیت عصمت وطهارت نشات گرفته است. در نگاه کلی بشریت تشنه معنویت است؛ معنویت اسلامی که با قرائت اهل بیت(ع) پاسخگوی آنان است.استاد حوزه و دانشگاه، با بیان راههای رسیدن به معنویت ابراز داشت: چه مکانی متولی این است که بشریت را با آب حیات آشنا کند؟ متولی این امر فقط حوزه ها وطلاب حوزه های علمیه می باشد.
ایشان با اشاره به وظیفه خطیر طلاب در در عرصه تبلیغ تصریح کردند: برای چه به حوزه آمده ایم، برنامه های شبانه روزی ما براساس چه معیاری می گذرد؟ طلاب باید آب حیات معنوی را از اهل بیت بگیرند و در جامعه ساری وجاری کنند. لازمه این امر آن است که طلاب در ابتدا بساط تبلیغ رادر خود بگسترانند و ثانیا تهذیب نفس کنند تا بتوانند آب حیاط را پاک به سر منزل برسانند.
استاد محترم در پایان با اشاره به وظیفه خطیر طلاب در عرصه تبلیغ وظیفه سنگین طلاب نسبت به جامعه، پاسخگوی سوالات طلاب شد.