مانع شفاعت :
امام صادق «سلاماللهعلیه»، در آخرین روز حیات دنیوی، همه خویشان خود را جمع کردند. آنها تصوّر کردند که آن حضرت قصد تقسیم ارثی بین آنان دارند، امّا آن امام بزرگوار جمله بسیار ارزشمندی فرمودند و از دنبا رفتند. ایشان فرمودند:
«لَا ینَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَ بِالصَّلَاةِ»
کسی که نماز را سبک بشمارد، به شفاعت ما اهل بیت نمیرسد
نکته بسیار حائز اهمیت در این روایت شریف آن است که معنای سبک شمردن نماز، نخواندن نماز و ترک این فریضه نیست، آنکه کفر عملی است و عاقبتی جز جهنّم ندارد؛ بلکه سبک شمردن نماز، یعنی اینکه انسان در وقت نماز به کار دیگری مشغول باشد. مثلاً کسی که در وقت نماز ظهر، ناهار میخورد و یا در وقت نماز صبح، خواب است و در وقت نماز مغرب و عشا، بر سر کسب و کار و یا مشغول تفریح است، نماز خود را سبک شمرده و مصداق فرمایش امام ششم است.
قرآن کریم با شدّت تمام، غفلت از نماز را نکوهش میکند و میفرماید:
«فَوَیلٌ لِلْمُصَلِّینَ، الَّذینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ»
میفرماید: وای به آن بی دینی که وقت نماز، غافل از نماز است. یعنی نماز میخواند، امّا به وقت نمیخواند. وقتی انسان فرزند عزیزی دارد و آن فرزند از او چیزی میخواهد، پدر او، با تمام تلاش به اجابت خواسته فرزند روی میآورد و وقتی خواسته فرزند برآورده شد، فوق العاده لذّت میبرد. اگر محبّت بندگان به خداوند متعال، دست کم به اندازه محبّت آنان به فرزند و عیال باشد، آنگاه نماز خود را به تأخیر نمیاندازند!
افکار نیوز