خداحافظ خستگی !!!
با مصرف این 5 ماده غذایی به جنگ با خستگی بروید…
بــلــغــــور جـــو
بلغور جو تقریباً برهر غلهای در صبحانه برتری دارد و جزء بیشترین تولیدات غلات سبوسدار صبحانه است و نیز بهعنوان ماده غذایی عالی در جهت حمایت از سلامت سیستم گوارش نگریسته میشود. به دلایل فوق بسیاری از متخصصین داخلی و تغذیه نه تنها به بیماران دیابتی اجازه خوردن بلغور جو را میدهند، بلکه در واقع آنان را تشویق نیز مینمایند، بهخصوص اینکه به حفظ سطح قند خون طبیعی کمک مینماید.
فیبر در سلامت دستگاه گوارش مفید است.
علاوه بر فیبر بالا، جودوسر حاوی سه نوع ماده غذایی مهم منیزیم، پروتئین و فسفر است و بر سطح انرژی تاثیر میگذارد و یک غذای ایدهآل در مبارزه با خستگی و نیز یک منبع خوب ویتامینB۱ است که در تولید انرژی بسیار مهم میباشد.
علائم کمبود جزئی ویتامینB۱ عبارتند از فقدان انرژی و از دست دادن اشتها. افزون بر این، ویتامینB۱ به حفظ انرژی تجزیه شده و تبدیل آن به انرژی غذایی در هنگام خوردن غذا کمک میکند.
ماســـــت
از ماست نیز میتوان بهشکل دسر و بهعنوان ماده غذایی سالم استفاده کرد. در حقیقت بهخاطر نقشی که پروتئین و پروبیوتیکها (باکتریهای مفید) در سلامتی روده ایفا مینمایند، این ماده غذایی واقعاً برای سلامتی مفید میباشد. به دلیل نرم بودن ماست…
، بدن این پردازش را نسبت به غذای سفت و جامد خیلی سریع انجام میدهد و آن را بهصورت منبع عظیم و سریع انرژی درمیآورد، اما ضمن اینکه بدن به انرژی سریع دست مییابد، به خاطر نسبت پروتئین به کربوهیدرات، این زمان میتواند طولانیتر نیز بشود. پروتئین نسبت به کربوهیدرات مدت طولانیتری در معده میماند که تبدیل به منبع انرژی پایدار میگردد.همچنین ماست دارای پروبیوتیکها یا باکتریهای مفید میباشد. پروبیوتیکها مثل فیبر کمک موثری به هضم غذا مینمایند.
اســـــــــفـنـاج
اسفناج مملو از مواد مغذی میباشد که برای مبارزه با خستگی ضروری هستند و به حداکثر کارایی بدن کمک میکنند. اسفناج علاوه بر آهن، سرشار از منیزیم و پتاسیم بوده و یک منبع عالی از ویتامینهای گروه B است. آهن نقش مستقیم و مهمی در مبارزه با خستگی ایفاء مینماید و به عنوان تقویتکننده انرژی شناخته شده است.
منیزیم برای تولید انرژی، هضم درست، تنظیم تونیسیته (انقباض عضلانی) و عصبی ضروری است. جای تعجب نیست که کمبود منیزیم میتواند سبب کارکرد پایین مغز و بدن گردد.
پتاسیم نیز مثل منیزیم به عملکرد درست عضلات و اعصاب کمک میکند. یکی از علل کمبود پتاسیم فشارهای زیاد جسمانی است، ولی در زمان کاهش آب بدن بهعلت بیماری یا بههر دلیل دیگری نیز ظاهر میشود. علائم نارسایی پتاسیم شامل ضعف عضلات، گیجی و خستگی میباشد.
مغــــزها و دانــــــــهها
مغزها و دانهها، مواد غذایی مغذی حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربیهای امگا‑۳ سالم میباشند و بسته به نوع انتخاب، میتوانید مقادیر مناسب منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، ویتامینهایB۲، B۱ و B۶ که همگی تولید انرژی میکنند، دریافت نمایید. تخم کدو تنبل یا کدو حلوایی، مغز بادام و فندق همگی منابع خوبی از منیزیم هستند که به مبارزه با خستگی کمک میکند. تریپتوفان موجود در دانههای کنجد، آفتابگردان، کدو تنبل، گردو و بادام، درمبارزه با خستگیهای عاطفی موثر میباشد.
تمام مغزها و دانهها منابع عالی پروتئین با کیفیت بالا هستند که بدن ما آنها را به انرژی از دست رفته تبدیل میکند.
اما آنچه باعث مبارزه بر علیه خستگی در مغزها و دانهها میشود، وجود منابع غنی از اسیدهای چرب امگا- ۳ است. امگا- ۳ بهعنوان چربیهای ضروری و مورد نیاز بدن شناخته شدهاست که نه تنها شاخص گلیسمی غذاها را پایینتر میآورد، بلکه همچون یک منبع فوقالعاده انرژی نیز عمل مینماید.
لـــوبیـــاهـــا
بهحق، لوبیاها غذاهای معجزهآسا نامیده شدهاند. علاوه بر مزایای سلامتی متعدد دیگری که لوبیاها فراهم میکنند، آنها در خط مقدم مبارزه با خستگی هستند. تمام انواع آنها دارای چربی کم و فیبر بالایی میباشند و تعادل خوبی بین کربوهیدراتها و پروتئینها برقرار میکنند. لوبیاها مملو از گروهی از مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، مس و آهن میباشند که همگی برای تولید انرژی ضروری هستند. لوبیای سویا نیز منبع خوبی از تریپتوفان میباشد. پروتئین و فیبر بالای موجود در لوبیاها و همکاری آنها با یکدیگر، سبب حفظ تعادل قند خون و جلوگیری از افت انرژی میشود. لوبیاها جایگزین بسیار خوبی بهجای گوشت قرمز (که یک منبع انرژی غنی از پروتئین و آهن میباشد) هستند، ولی با کالری کمتر و تقریباً عاری از چربی. علاوه بر این لوبیاها کمتر از گوشت قرمز به سیستم گوارش فشار میآورند و برای جذب، نیاز کمتری به انرژی دارند. بهعبارت دیگر شما بعد از خوردن یک استیک احساس خستگی بیشتری میکنید تا بعد از خوردن یک پرس لوبیا! منگنز و مس در لوبیاها، میتوکندریهای سلولها را که مسؤول تولید انرژی هستند، حمایت میکنند، در حالی که منیزیم سبب ریلکس یا شل شدن عضلات میگردد و جریان خون را آرام نگه میدارد و خستگی جسمی و روانی را متوقف مینماید. ویتامین B۱ نیز در تولید انرژی مداخله میکند و همراه پتاسیم، عملکرد صحیح عضله و عصب را تداوم میبخشد. همچنین آهن نه تنها به تولید انرژی کمک مینماید، بلکه سبب افزایش توزیع اکسیژن در تمام بدن و بهبود خستگی میشود.
دنیای تغذیه